Dr. Öğr. Üyesi Engin KANDIRAN
Yazılım Geliştirme Bölüm Başkanı
engin.kandiran@yeditepe.edu.tr
Bu programın amacı, aşağıdaki becerilere sahip çok yönlü yazılım geliştirme uzmanları yetiştirmektir:
- modern BT uygulamalarında uzmanlaşmış,
- bilgisayar bilimlerindeki yenilikleri takip eden,
- yönetim konularında eğitimli,
- vizyon sahibi,
- kendilerini ulusal ve uluslararası sektörle bütünleştiren,
- yabancı dil konuşabilen,
- yazılım geliştirme projelerinde yer alabilen,
- veri madenciliği ve veri bilimi alanlarında bilgi sahibi olan,
- internet programcılığı ve ağ programcılığı konularında donanımlı.
Yazılım Geliştirme Bölümü mezunları hangi pozisyonlarda ve sektörlerde iş bulabilir?
Güncel dünyanın neredeyse tüm sektörlerinde iş bulabilirler.
Yazılım Geliştirme mezunlarını arayan gözde sektörlerden bazıları şunlardır: Bankacılık Sektörü, Yazılım Endüstrisi, Telekomünikasyon, Mühendislik Firmaları vb.
Yazılım Geliştirme mezunlarının istihdam edilebileceği pozisyonlardan bazıları şunlardır: Web Tasarım ve Geliştirme Uzmanı, Sistem Uzmanı, Sistem Yöneticisi, Veritabanı Yöneticisi, Güvenlik Uzmanı, Stratejik Yönetim, Veri Bilimi Uzmanı, Elektronik İş Yönetimi, Kurumsal Kaynak Sistemleri yönetimi, Uzman Sistemler ve daha niceleri...
Staj Olanakları
Öğrencilerimiz müfredatımızda yer alan 2. ve 3. sınıfta olmak üzere iki zorunlu yaz stajı (30'ar gün) yaparak paydaşlarımızla bir araya gelme ve sektörle daha öğrenciyken sıcak ilişkiler kurma fırsatı yakalamaktadır.
Bölümün Teknolojik Altyapısı
Bölümümüz dersleri mevcut 5 bilgisayar laboratuvarı ve ilave olarak 40 yeni bilgisayar içeren 1 laboratuvarda verilecektir.
Teknolojik donanımların hızlı gelişiminden yönetim birimlerinin en etkin şekilde yararlanabilmesi için bu donanımlar üzerinde çalışan yazılım ürünlerinin de bir an önce bu gelişmelere adapte edilmesi gerekmektedir. Bu amaçla yeni yazılım ürünlerinin geliştirilebilmesi için temel işletme bilgisine sahip ve bilgisayar bilimlerindeki yenilikleri takip edebilen, bu alanda geniş ve üst düzey bilgiye sahip yazılımcılara ihtiyaç duyulmaktadır.
Ayrıca, Türkiye pazarının kendine özgü koşulları ve yaygın olarak kullanılan ticari yazılımlar dikkate alındığında, sektörün beklentilerine uyum sağlayabilecek program geliştiricilere ihtiyaç olduğu açıktır. Bu açığın, konuya yeterince hakim olmayan, sadece bilgisayar ve sistem teknolojisini bilen, uygulamalı programlama deneyimi ve yeterli disiplinler arası akademik birikimi olmayan personel tarafından doldurulması zaman ve kaynak israfına yol açmaktadır.
Bu bölümün akademik programı, geleneksel bilgisayar mühendisliği programlarının özelliklerini yansıtmakla birlikte, işletme temel modülü ile de desteklenmektedir. Bölümümüzün akademik müfredatı, yoğun pratik bilgiye sahip, firma ve sektörün kullandığı mevcut yazılımlardan yola çıkarak endüstri veya işletme ihtiyaçlarına uyum sağlayabilen, başta Avrupa Birliği ve Türkiye olmak üzere dünya ihtiyaçlarına cevap verebilen, yüksek kalitede program geliştirebilen, sistem tasarımı, geliştirme sistemleri, iletişim kanalları ve nihai tüketici memnuniyeti açısından karşılaşılan sorunları çözebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Endüstri 4.0 ve sonrasında gerçekleşen dönüşümler çerçevesinde birçok sektörde aranan yazılımcılara sunduğumuz akademik eğitimlerin bir bölümünü aşağıda bulabilirsiniz. Geleceği Kodlayın: Yazılım geliştirme demo dersimizi Öğr. Üyemiz Dr. Engin Kandıran'ı dinleyin.
İzlemek için lütfen tıklayınız.